Ron Boszhard


o παρουσιαστής της Ολλανδικής τηλεόρασης για τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα 1998

Σας παρουσιάζουμε την συνέντευξη που παραχώρησε στην Ολλανδική σελίδα (JSFnet Netherlands) o Ron Boszhard, με ερωτήσεις που τέθηκαν από το JSFnet Ελλάδος, Ολλανδίας, Μ.Βρετανίας, Γαλλίας

 

 1. Jsfnet GR & JSFnet GB: Πώς συμμετείχατε στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα;
  • Βασικά, μου ζητήθηκε να τα παρουσιάσω. Θυμάμαι: το καλοκαίρι του 1998 μου ζητήθηκε να παρουσιάσω τα Π.Χ.Σ. Ηταν στην Ιταλία και δεν πίστευα ότι θα τα παρουσίαζα κάποια στιγμή. Πάντα μου άρεσε η εκπομπή, και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος.
 2. Jsfnet GR: Ποία είναι η καλύτερη σας ανάμνηση από τα Π.Χ.Σ.;
  • Η καλύτερη μου ανάμνηση; Ημουν αρκετά φανατικός και αρκετά σοβινιστής ελπίζοντας το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ολλανδία. Κάποιες φορές ήταν πολύ κοντά σε αυτό. Αυτό που θυμάμαι είναι ο μεγάλος αριθμός από κάμερες. Η Ιταλία ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση και κάθε χώρα είχε τις δικές της ομάδες από συνεργεία, που κατέκλυσαν τον χώρο για να κινηματογραφήσουν την διοργάνωση. Υπήρχε μεγάλος αριθμός από κάμερες.
 3. Jsfnet GR: Υπήρχαν άσχημες στιγμές από τα Π.Χ.Σ. ή κάτι το οποίο θα θέλατε να ξεχάσετε;
  • Αυτή είναι μία δύσκολη ερώτηση, καθώς από το 1998 έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άσχημο.
 4. Jsfnet GR: Ήταν δύσκολο να παρουσιάζεις μία εκπομπή όπως τα Π.Χ.Σ;
  • Όχι. Όλα έχουν να κάνουν με τους παίκτες. Φυσικά είναι τιμή να παρουσιάζεις μία τέτοια εκπομπή. Ως παρουσιάστης δεν έχεις να κάνεις αρκετά πράγματα, απλά να παρακολουθείς τους παίκτες, όλα τα υπόλοιπα έρχονται από μόνα τους. Δεν χρειάζεται να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια για να γίνει κάτι επιπλέον. Είναι κάτι το έτοιμο. Τα ΠΧΣ είναι καταπληκτικά, και ως Ολλανδοί που είμαστε σοβινιστές, θέλαμε η Ολλανδία να κερδίζει. Είναι φανταστικά και πολύ δημοφιλή στα παιδιά. δεν ήταν κλαθόλου δύσκολα.
 5. Jsfnet GR: Πως είναι να συνεργάζεται κάποιος με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες;
  • Αυτό είναι δύσκολο, μερικές φορές λόγω της γλώσσας. Όμως ο καθένας μας ήταν στον δικό του "χώρο", καθώς δεν υπήρχε μεγάλη επαφή. Ωστόσο είναι μία τεράστια παραγωγή.
 6. Jsfnet GR: Είστε ακόμη σε επάφη με τους παρουσιάστες των άλλων χωρών;
  • Όχι.
 7. Jsfnet GR & Jsfnet GB: Μεγαλώσατε όταν η Ολλανδία συμμετείχε στο Zeskamp και στα ΠΧΣ. Ποίες είναι οι αναμνήσεις σας απο το 1970;
  • Το παρακολουθούσα συχνά όταν ήμουν μικρό παιδί. Συνάντησα και τον Dick Passchier μερικές φορές και το χάρικα. Ήταν ο παρουσιάστης της Ολλανδικής Τηλεόρασης (NCRV).
 8. Jsfnet GR & Jsfnet GB: Γίατι η Ολλναδία αποχώρησε από τα ΠΧΣ 1999; Απογοητεύτηκες;
  • Πιστεύω ότι το πρόγραμμα χρειάζεται μία νέα αρχή καθώς είχε καλά αποτελέσματα. Είχαμε πολύ καλά ποσοστά τηλεθέασης, αλλά ήταν θέμα χρημάτων.
 9. Jsfnet GR: Υπήρχε μία προσπάθεια για την αναβίωση των ΠΧΣ το 2007, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα. Θεωρείτε ότι υπάρχει η δυνατότητα απο τις Ευρωπαϊκές τηλεοράσεις η επαναφορά των ΠΧΣ;
  • Θεωρώ ότι πάντα υπάρχει η δυνατότητα επαναφοράς έαν το θέλουμε. Απ΄ όσο γνωρίζω μερικές χώρες πρέπει να πληρώσουν περισσότερα χρήματα από άλλες. Το γιάτι, δεν το ξέρω. Πάντως κάποιες χώρες έκαναν πίσω λόγω χρημάτων. Είναι μία πραγματικά δαπανηρή εκπομπή.
 10. Jsfnet GR: Τί σημαίνουν τα ΠΧΣ για σας;
  • Πολλά. Έμαθα πολλά και είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να τα παρουσιάσω.
 11. Jsfnet GB: Πώς προέκυψαν τα ΠΧΣ;
  • Απάντησα στην αρχή γι΄αυτό.
 12. Jsfnet GB: Γνώριζες τον Jack Van Gelder και πόσο δύσκολο ήταν να τον αντικαταστήσεις;
  • Γνώριζα τον Jack αρκετά καλά και είμαι μεγάλος φαν του, ειδικά των εκπομπών του στο ραδιόφωνο, για το Παγκόσμιο Κύπελο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Μίλησα με τον Jack. Ο Jack δεν ήθελε να συνεχίσει να το κάνει. Ήμουν στην Ιταλία για ένα μήνα και ο Jack δεν ήθελε πλέον να κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης δεν ένοιωθε ώς παρουσιαστής. Έλεγε: "αφήστε με να κάνω την περιγρααφή". Ήταν αρκετά δύσκολο για μένα να τον αντικαταστήσω. Είναι δύσκολο να αντικαταστήσω κάποιον που πραγματικά το ήθελε αλλά δεν μπορουσε πλέον να συνεχίσει να τα παρουσιάζει (ΠΧΣ). Αλλά τώρα δεν είναι η στιγμή να το ανλύσουμε περισσότερο. .
 13. Jsfnet GB: Δοκιμάσατε ποτέ κάποια από τα παιχνίδια;
  • 'Οχι. Αυτό που γινόταν ήταν ότι οι ομάδες - οι πόλεις, έφταναν για παράδειγμα την Δευτέρα. Την Τρίτη, πραγματοποιούταν οι δοκιμές, μετά υπήρχε μία ημέρα ξεκούρασης και την Πέμπτη ήταν η διεξαγωγή και την Παρασκευή αναχωρούσαν. Στην πραγματικότητα την ίδια μέρα έβλεπα τα παιχνίδια έτσι αυτό που έκανα ήταν να πηγαίνω νωρίτερα και να καταλάβω τον σκοπό παιχνιδιών.
 14. Jsfnet GB: Καθώς όλες οι εκπομπές έγιναν μεταξύ Μαϊου και Αυγούστου, ήσασταν στο Τρέντο, για τις πρόβες, τις συναντήσεις και την εγγραφή των εκπομπων, ή επιστρέψατε πίσω κάποια στιγμή;
  • Εάν κατάλαβα καλά, πήγα "σπίτι" μου τρείς φορές, το υπόλοιπο διάστημα ήμουν στο Τρέντο.
 15. Jsfnet GB: Πως είδες το γεγονός ότι όλες οι εκπομπές διεξάγονταν σε μία χώρα αντί του να γίνονται σε διαφορετικές χώρες;
  • Προτιμώ το να γίνονται όλα σε μια χώρα, θεωρώ ότι είναι αρκετα δύσκολο να ταξιδεύεις με μία τέτοια μεγάλη παραγωγή.
 16. Jsfnet GB: Ο καιρός στο Τρέντο ήταν απρόβλεπτος., στην πρώτη εκπομπή σχεδόν γίνατε μούσκεμα. Πως αισθάνθηκες, η βροχή προκάλεσαι προβληματα;
  • Όχι δεν υπήρξαν προβλήματα. Πάντως θυμάμαι ότι καθυστέρησαμε γιατί έβρεχε πάρα πολύ. Ήταν άσχημο για το κοινό. Μία μικρή ομάδα ιταλών σχεδόν πνίγηκε από την βροχή. Ευτυχώς δεν είχαμε τεχνικά προβλήματα, αλλα δεν ήταν καλό ξεκίνημα για την πρώτη εκπομπή. Υπήρξαν λακούβες και έπρεπε να προσέχεις καθώς γλιστρούσε.
 17. Jsfnet GB: Μετά από 13 χρόνια θεωρείτε ότι η συμμετοχή σας στα ΠΧΣ είναι κάτι που θα τονίζατε στο βιογραφικό σας
  • Όχι.
 18. Jsfnet GB: Εάν τα ΠΧΣ ή το Zeskamp επιστρέψουν, θα σε ενδιέφερε να συμμετέχεις;
  • Εάν γίνει πρόταση ναι, θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Ωστόσο η τελευταία εκπομπή όπως τα ΠΧΣ που έγιναν στην Ολλανδία με τον τιτλο Stedenspel (Βέλγιο και Ολλανδία) παρουσιάστηκαν από την Yolanthe.
 19. Jsfnet GR: Θα μπορούσατε να μας περιγράψετε μία συνάντηση μεταξύ των παρουσιαστών και της ομάδας παραγωγής;
  • Δεν θυμάμαι να υπήρχε κάποια συνάντηση μεταξύ των παρουσιαστών. Οι σκηνοθέτες έκαναν τα πάντα και με τις οδηγίες των σκηνοθετών παρουσιάζαμε την εκπομπή.
 20. Jsfnet GR: Υπήρξαν προβλήματα κατά την διάρκεια των εκπομπών;
  • 'Όχι, κανένα.
 21. Jsfnet FR: Τα ΠΧΣ είναι ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα, γνωρίζετε γιατί η Ολλανδική τηλεόραση (TROS) μετέδωσε το χειμώνα του 1999 τις εκπομπές του καλοκαιριού; Τί πιστεύετε γι΄αυτό;
  • Το χειμώνα οι τηλεθετατές είναι περισσότεροι και το καλοκαίρι η τηλεόραση προβάλει επαναλήψεις. Είναι καλό να προβάλεται ένα τέτοιο πρόγραμμα το χειμώνα παρά το καλοκαίρι όπου οι ολλανδοί είναι σε διακοπές.
 22. Jsfnet NL: Ανέλαβες την παρουσίαση από τον Jack van Gelder, αλλά ο Jack έκανε την περιγραφή. Που ήταν; Ήταν σε κάποιο χώρο για να κάνει τις περιγραφές ή αυτές έγιναν αργότερα;
  • Ο Jack έκανε την περιγραφή αργότερα. Ήμουν και εγώ παρόν και τον παρακαλουθούσα με ανοιχτό το στόμα, για το πως το έκανε. Κάθεται, ενημερώνεται και σχολιάζει τα πάντα αμέσως, χωρίς να κάνει κάτι άλλο ξανά.Είναι επαγγελματίας!
 23. Jsfnet NL: Τα αγαπημένα σας και τα λιγότερο αγαπημένα σας παιχνίδια;
  • Λίγότερο αγαπημένα δύσκολο να το πω, το αγαπημένο μου όμως ήταν αυτό με τους μάγειρες, με τα κοτόπουλα να πέφτουν κάτω. Οι μάγειρες κουβαλούσαν τα κέϊκ από την μία πλευρά στην άλλη. Υπήρχαν κοτόπουλα, γουρούνια και πολλά ζώα που έπεφταν με σκοπό να ρίξουν τους μάγειρες. Πραγματικά μου άρεσε αυτό το παιχνίδι. Επίσης θυμάμαι και ένα παιχνίδι με καμηλοπαρδάλεις, όπου οι παίκτες ντυμένοι ως καμηλοπαρδάλεις έπρεπε να μεταφέρουν φύλλα από το ένα σημείο στο άλλο. Επίσης θυμάμαι το παιχνίδι με τις αλεπoύδες, όπου έπρεπε να μεταφέρουν τα αυγά από μία δεξαμενή. Πραγματικά όλο το παιχνίδι ήταν φαντασμαγορικό.
 24. Jsfnet NL: Όλη η σειρά μαγνητοσκοπήθηκε σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό στο Τρέντο. Πόσο απαραίτητο ήταν ένα τέτοιο σκηνικό και πόσο χρόνο πήρε η εγκατάσταση και η απεγκατάσταση του;
  • Δεν ξέρω, καθώς δεν ήμουν εκεί. Πάντως το βρήκα φοβερό. Ιδιαίτερα όταν ήσουν κοντά του. Δεν μπορούσες να καταλάβεις έαν είναι αληθινό ή ψεύτικο. Όλα ταίριαζαν απίστεύτα μεταξύ τους. Ήταν μία πόλη που χτίστηκε και πιστεύω πως για μία εκπομπή όπως τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα αξίζε ένα τέτοιο σκηνικό.
 25. Jsfnet NL: Τελευταία ερώτηση! Ρωτήσαμε για σένα, αλλά εμείς (οι άνθρωποι του JSFnet) θα θέλαμε να κάνουμε ερωτήσεις και στον διεθνή κριτή των ΠΧΣ, τον Denis Pettiaux. πόσο δίκαιος ήταν ο Denis, αλλά και οι υπόλοιποι κριτές; Πιστεύεις ότι ήταν λίγο αυστηροί;
  • Φυσικά θα υπάρξουν διαφωνίες, αλλά είναι ένα παιχνίδι. Επίσης, είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα και σίγουρα δεν τον θεωρώ αυστηρό. Μερικές φορές μπορεί να διαφωνείς με κάποιον, αλλά δεν πιστεύω ότι δεν ήταν δίκαιος, γεγονός που είναι σημαντικο.

HTML Comment Box is loading comments...

09/04/2011