1980 -Δύο παίκτες της ομάδας από την Kikinda θυμούνται


 

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια της συμμετοχής της ομάδας Kikinda που εκπροσωπήσε την πρώην - Γιουγκοσλαβία στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα του 1980 στη διοργάνωση της Πορτογαλίας οι συμμετέχοντες Lobodan Bokanic & Dragoslav Bukurov, θυμούνται...

Η ομάδα έφτασε στη Λισαβώνα της Πορτογαλίας και από εκεί άλλες δέκα ώρες με τραίνο έφτασαν στην πόλη της Vilamoura. επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Micurina Berar ο οποίος διάλεξε την ομάδα μαζί με τον βοηθό του Tomislav Blace. Η συμμετοχή της ομάδας δεν ήταν σίγουρη μιας και τότε η Γιουγκοσλαβία θρηνούσε τον θάνατο του Tito. "Πολλές πόλεις εκπροσώπησαν την πρώην - Γιουγκοσλαβία στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορά, έτσι τότε ήρθε η σειρά της Kikinda. Θυμάμαι οτι υπήρχαν 8 χώρες τότε και ξεκινήσαμε την προετοιμασία σχεδόν ένα μήνα πριν στο αθλητικό κεντρο της πόλης.

Πολλά από τα παιχνίδια δεν μπορούσαμε να τα αναπαραστήσουμε διότι δεν είχαμε τις τεχνικές προδιαγραφές! Για παράδειγμα είχαμε μία βάρκα , όπου χρησιμοποιείται συχνά στα παιχνίδια" , θυμάται ο Bokanic Η δεκαήμερη παραμονή στη Πορτογαλία ήταν για αρκετούς η πρώτη τους διαμονή στο εξωτερικό και ως εκ τούτο ήταν μία ενδιαφέρουσα εμπειριά! Ο Bokavic θυμάται την καταπληκτική σκηνή με τα χάρτινα και με κασίτερο σπιτάκια, έχουν χαραχθεί στη μνήμη του! "Οι συνθήκες διαμονής στο ξενοδοχείο ήταν καταπληκτική, πίσίνα ,γήπεδο τένις, με εξαιρετικά έστιατόρια,μας έκαναν τρομερή εντύπωση!

Ήταν η πρώτη φορά που είχα δεί γήπεδο του γκόλφ,το χορτάρι ήταν εντυπωσιακό, ήταν απλά απίστευτο, δεν ειχα δεί ξανά κάτι παρόμοιο στο παρελθόν! Θυμάμαι την κοινωνικοποίηση που υπήρξε μεταξύ των ομάδων μιας και αυτό είναι το νόημα τψν ΠΧΣ. Όλοι ήμασταν στο ίδιο ξενοδοχείο και έιχαμε έρθει πιο κοντά με τους οικοδεσπότες μας, τους Γάλλους & τους Βέλγους" μας λέει ο Bokavic.

Συμπαίκτη του σε πολλά παιχνίδια ήταν ο Dragoslav Bukorov , ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής μπάσκετ στην Kikinda. Από τις αναμνήσεις των δύο ανδρών διαπιστώνεται ο ενθουσιασμός για την συμμετοχή τους στα ΠΧΣ. "Η διαμονή , η συντροφικότητα και η ψυχαγωγία ήταν καταπλήκτικά! Ενδιαφέρον ήταν η διαδρομή μας με το τραίνο που διήρκησε αρκετές ώρες, είχε αρκετή ζέστη και ήταν μια κουραστική ημέρα! Η θάλασσα ήταν αρκετά κρύα και μόνο ο Bokanic και ο Blace είχαν το θάρρος να κολυμπήσουν! Σε μία ημερήσια εκδρομή στη Λισαβώνα θυμάμαι τους δρόμους και την μεγάλη κεντρική πλατεία. Αναφορικά με τα Παιχνίδια, είχαμε μία εικόνα για το τι θα αντιμετωπίσουμε αλλά δεν ήταν πλήρης.

Στις δύο πρώτες ημέρες ήταν οι δοκιμές και ήταν εξαιρετικά, την ημέρα των αγώνων οι διαγωνιζόμενοι είχαν επιλεγεί με κλήρωση και δεν είχε καμία σχέση με την δοκιμή. Όλα τα παιχνίδια ήταν εμπενυεσμένα από την λαογραφία της Πορτογαλίας. Ενώ στο ξενοδοχείο στο διαγωνισμο "δύναμης χεριού" νικητής ήταν αρσιβαρίστας Ilija Drljača" , είπε ο Bukurov.

 

Η ομάδα της Kikinda τερμάτισε στην πέμπτη θέση, αλλά αυτό που μετράει στα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα είναι η διασκέδαση.

 

Πηγή / Source : kikindske.net

 

10/08/2010