Αποκλειστικό! Ποιες είναι οι Ελληνικές - ομάδες που συμμετέχουν στα EUROGAMES;

 

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εγγραφή της 1ης εκπομπής των Eurogames (που αποτελεί την νέα έκδοση της σειράς Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα) σύμφωνα με πληροφορίες σας ενημερώνουμε οτι οι ελληνικές ομάδες - πόλεις που θα συμμετέχουν για την Ελλάδα ειναι οι:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΘΗΝΑ

ΣΠΑΡΤΗ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ (μας ανέφεραν νησία Κυκλάδων, δεν μάθαμε εάν θα ειναι ένα νησί μεμονωμένα ή ως σύνολο)

ΚΡΗΤΗ (μας ανέφεραν την Κρήτη και οχι κάποια πόλη)

Στην Ελλάδα η εκπομπή θα μεταδοθεί απο την τηλεόραση του ΣΚΑΙ με παρουσιαστή τoν Θέμη Γεωργαντά

Από την Ισπανία θα συμμετέχουν οι παρακάτω πόλεις: Ciudad Rodrigo (Salamanca), Aranda de Duero (Burgos), Monforte de Lemos (Lugo) , Astorga (León) και η Jaca

Στην Ισπανία το πρόγραμμα θα μεταδοθεί τα Χριστούγεννα απο το κανάλι Telecinco το οποίο ανήκει στον όμιλο Mediaset Spagna.

Η εκπομπή θα παρουσιάστει απο την Lara Álvarez

Από την Ρωσία θα συμμετέχουν οι παρακάτω πόλεις:

Μόσχα, Αγία Πετρούπολη, Σοτσι, Αικατερινούπολη, Νοβοσιμπίρισκ ενώ δεν είναι γνωστό εάν τελικά θα συμμετέχει στην εκπομπή κανάλι απο την Ρωσία

Τα Eurogames θα διεξαχθούν στην Ρώμη στο πάρκο της Cinecitta World και η παραγωγή ειναι απο την Binajay nonPanic εταιρεία του ομίλου Binajay που πήρε τα δικαιώματα των εκπομπών intervilles και Itnerviles International / Biggest Gameshow in the world απο την εταιρεία Mistral. Επίσης να σημειώσουμε οτι στα Eurogames το μουσικό θέμα της εκπομπής ειναι αυτό που είχαν τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα απο το 1988 έως και το 1999, ωστόσο τα δικαιώματα του ιταλικού ονόματος τα κατέχει ακόμη η RAI κατί το οποίο να συμβαίνει και στην χώρα μας.

Να σημειωθεί οτι ως παραγωγή τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα ήταν συμπαραγωγή των δημόσιων τηλεοπτικών καναλιών της Ευρώπης , μελών της EBU. Η EBU ήταν ο συνονιστής της εκπομπής και όχι η εταιρεία παραγωγής. Η Mistral είχε τα δικαιώματα παραγωγής των Γαλλικών ΠΧΣ και Intervilles των Guy Lux και Claude Savarit (αναφερόμαστε στις ιδέες των παιχνιδιων / κατασκευών έως και το 1982). Αυτά πλέον μεταφέρθηκαν μετά την χρεοκοπία της Mistral στην εταιρεία Binajay. Γι' αυτό θα δούμε στα Eurogames ως τελευταίο παιχνίδι τον Τοίχο που είδαμε στo Biggest Gameshow on the World που μεταδόθηκε απο τον ΑΝΤ1. Αυτό το παιχνίδι αποτελούσε το τελικό παιχνίδι των Intervilles αλλα και των διεθνών εκδόσεων του.

O ιταλικός τηλεοπτικός όμιλος Mediaset και το κανάλι Canale 5 θα μεταδόσουν για την Ιταλία τα EuroGames με παρουσιαστές τους Ilary Blasi και Alvin. To Canale 5 έχει προγραμματίσει να μεταδόσει την εκπομπή απο τις 19/09.

Τέλος να σημειωθεί οτι η Γαλλική Τηλεόραση France 2 (δημόσια τηλεόραση) έχει ανακοινώσει οτι θα εντάξει στο πρόγραμμα της τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ με το όνομα JSF αλλά για το 2020. Αυτός ήταν ίσως και ένας απο τους λόγους που δεν έγινε η συνεργασία με την Ιταλική παραγωγή.

07/09/2019

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση της σελίδας μας ελεύθερα, ωστόσο μιας και αρκετές σελίδες έχουν πάρει πληροφορίες απο την σελίδα μας ας κάνουν και μία αναφορά στην Jsfnet Greece http://jsfnet.webs.com