Η Απογοήτευση του ETTORE ANDENNA για τα EUROGAMES

 

Ο Ettore Andenna, παρουσιαστής των Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα για την RAI εώς και το 1996 έδωσε συνέντευξη στην ιταλική σελίδα fanpage.it και μίλησε για τα Eurogames

Παρακολούθεις τα Eurogames;

- Παρακολούθησα την πρώτη εκομπή για 1/2 ώρα και δέξα λεπτά την 3η εκπομπή, μετά δεν είδα ξανα γιατι με "πονάει" αυτο που είδα.

Σε ενοχλεί λόγω της νοσταλγίας ή του ότι δεν είσαι σύμφωνος με τα eurogames;

- Με πονά του ότι προώθησαν τα Eurogames ως την συνέχεια των Παιχνιδιών Χωρις Σύνορα. Η απογοήτευση μου έχει να κάνει ως προς το οτι : "Πλεόν δεν είναι η εποχή των Παιχνιδίων" "Δεν έπρεπε να γίνει η επαναφορά των ΠΧΣ", "Τα Παιχνίδια ειναι αναχρονιστικά" δεν είναι σωστο. Τώρα εξαρτάται απο το πως θα επαναφέρει τα Παιχνίδια Χωρις Σύνορα το επόμενο καλοκαίρι η Γαλλία, τα γνήσια παιχνίδια

Στην πργαμτικότητα τα νούμερα τηλεθέασης στις τρείς πρώτες εκπομπές έπεσαν: απο 3,068,000 και μερίδιο 16% σε 2,069,000 και 10.6% μερίδιο. τ δεν λειτούργησε;

-Όλα. Θα σου πώ κάτι. Η παραγωγη με κάλεσε τον Ιούλιο για να έχω έναν συμβουλευτικό ρόλο και είπα ναι. Μετά απο αυτό δεν άκουσα ξάνα απο αυτους.

Γιατί άλλαξαν γνώμη;

- Δεν ξέρω, έστειλα μία επιστολή στην παραγωγή οτι απο σεβασμό, όχι λόγω ηλικίας αλλά απο επαγγελματισμό θα μπορούσαν να με ενημερώσουν οτι : "Δεν ενδιαφερόμαστε πλέον" και οτι με την εμπειρία μου θα μπορούσα να τους βοηθήσω να αποφύγουν τα τόσα πολλά λάθη. Μου απάντησαν οτι ειμαι απογοητευμένος. Δεν είμαι όμως. Το λέω ξάνα, λυπάμαι επειδή θα περάσει το μήνυμα οτι τα Παιχνίδια Χωρίς Σύνορα είναι ένα τελειωμένο πρόγραμμα.

Ποιά λάθη εντόπισες στα 'Eurogames';

- Είναι λάθη που έχουν ήδη γίνει και λύθηκαν μέσα στα χρόνια. Τόσα όμως πολλά λάθη που γίνονται στα Eurogames δεν τα έχω δεί ξανά.

Μπορεις να μας δώσει παραδείγματα;

-Όχι, επειδή δεν θέλω να δώσω ιδέες (γέλια) . Ξέρω ακριβώς πότε πρέπει να επεμβαίνεις σε μία μετάδοση. Προφανώς θα το έχουν σκεφτεί, "Τι χρειάζεται για να το κάνετε;" Λοιπόν ας δούμε τώρα τα αποτελέσματα. Όλα αυτά ειναι λάθος και το λέω απο την καρδία μου και μου είναι τοσο προφανη σε μένα.

Θα μπορουσε ένα λάθος να είναι σημαντικότερο για την εκπομπή αντί τα αγωνίσματα;

 

-Καλώς, λέγονται Eurogames , ο πρωταγωνιστης θα πρέπει να ειναι τα αγωνίσματα. Θα πρέπει να εστιάζεις σε αυτά και οχι να ξεφεύγεις. κατα την διάρκεια ενος αγώνα ποδοσφαίρου τον διακόπτεις για μπαλέτο; Εστιάζεις στους παρουσιαστές; Δεν ενδιαφέρεται κάνεις , ενδιαφέρομαι για τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Τέλος δεν ειναι δυνατο να ξεκινάς στις 21:30 και να τελείωνει στις 00:15 όταν τα παιδιά την επομένη έχουν σχολειο. Η περίοδος ειναι λάθος. Φαίνεται, μεταξύ άλλω, οτι υπάρχουν 6 συγγραφείς για τα κείμενα της Illary Blasi. Εγω δεν είχα κανέναν ,δεν το χρειαζόμουν. Εαν έπρεπε να περιγράψω ένα παιχνίδι το έκανα με δικά μου μέσα.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Πέρασαν 20 χρόνια απο το τελευταίο επισόδειο των ΠΧΣ και ακόμη ειναι στην σκέψη των Ιταλών. Πως το εξηγεις;

-Ήταν ενα καλοκαιρινο πρόγραμμα που μάζευε τις οικογένεις για πάνω απο 30 χρόνια. Μου άρεσε που το έκανα. Εάν απλά υποκρίνεσαι, ο κόσμος το καταλαβαίνει οτι δεν σου άρεσει. Πρέπει να το ζείς με πάθος και συναίσθημα. Μας άρεσε να βλεπουμε τα έθνη να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, όχι σε πολεμικό επίπεδο, αλλα δεν ενα παιχνιδιάρικο πεδίο.

Πάντως κάποιες χώρες δεν δίσταζαν να κανουν κόλπα για να κερδίσουν

- Ναι, οι Ούγγροι και οι Τσέχοι με ψεύτικες ταυτότητες έφεραν τους αθλητές από τους ολυμπιακούς , στο τρίαθλο και πένταθλο. Ηταν κακό γιαυτους να μην φαίνονται καλοί. Υπήρχαν έως και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για το οτι δεν κέρδισαν. Οι Ιταλοί είχαμε πάρει την πυροσβεστική ομάδα και την γυναικεία ομάδα τζούντο. Θέλαμε να κάναμε ωραία εντύπωση

Γεννήθηκαν έρωτες μεταξύ των συμμετεχόντων;

-Φυσικά, υπήρξαν και γάμοι. Οι ομάδες ηταν μαζι απο την πρώτη στιγμή, συναντήθηκαν μεταξύ τους και έμαθαν ο ενας τον άλλο. Τα παρτι ήταν απίστευτα όμορφα. Όλα τα χρώματα είναι μάζι. Υπάρχουν νέοι που, μετά από 40 χρόνια, θυμούνται ακόμα την υπέροχη εμπειρία.

Τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα στο πρόγραμμα «Ciao Darwin». Έχει ποτέ συμβεί σε «Παιχνίδια χωρίς σύνορα»;

-Είχαμε μια ομάδα, η οποία πληρώθηκε από την παραγωγή, η οποία δοκιμάσε όλα τα παιχνίδια και υποδείκνυε τι να αλλαχθεί, προκειμένου να αποφευχθεί ο τραυματισμός των παικτών. Υπήρξε μια ενοχλητική προσοχή στην ασφάλεια του κάθε παίκτη. Τραυματισμοί; Θυμάμαι ένα σπασμένο δάκτυλο και ένα σπασμένο αστράγαλο. Όχι λόγω του παιχνιδιού. Ένας αγωνιζόμενος έπρεπε να πιαστεί από ένα σχοινί, αλλά αντί να το κάνει, πέταξε κάτω από 5 μέτρα για να κερδίσει χρόνο. Παρά τα στρώματα, αν βάλεις το πόδι σου λάθος, ενοχλείς τον εαυτό σου. Ωστόσο, μικροί τραυματισμοί, χωρίς μόνιμη ζημιά.

 

 

Πηγh: Fanpage.it

 

11.10.2019

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση της σελίδας μας ελεύθερα, ωστόσο μιας και αρκετές σελίδες έχουν πάρει πληροφορίες απο την σελίδα μας ας κάνουν και μία αναφορά στην Jsfnet Greece http://jsfnet.webs.com